Băsescu despre o candidatură a lui Tăriceanu la PMB: Nu-l văd bine

Publicat: 18 12. 2015, 21:42

„Tăriceanu n-a câștigat niciodată când a fost vorba de vot. Ori a fost cap de listă, ori a fost numit. Îmi aduc aminte cu ce sacrificii a ieșit parlamentar pe la Ilfov, cu niște artificii. Pe vot direct nu-l văd bine, nici măcar în fața lui Bușoi”, a declarat ironic președintele Mișcării Populare.

El a precizat că soluția pentru revitalizarea Bucureștiului „este revenirea la un singur oraș, cu un singur buget”. „Opinia mea este că plătim tribut unui orgoliu a lui Adrian Năstase care a vrut să facă 6 primari cu buget. Atunci s-au înființat primarii de sector ca ordonatori principali de credite, nu s-a mai distribuit resursa financiară pentru primăriile de sector prin hotărârea Consiliului General și uite așa am ajuns ca prioritar pentru sectoare să fie să pună panseluțe, să facă bânci și să schimbe borduri”, a concluzionat Băsescu.

La începutul lunii octombrie, Băsescu declara, într-un interviu la Adevărul Live, că nu exclude o candidatură a sa la funcția de edil. „Nu spun nici nu, nici da. (…) Abia construim un partid, vedem pe urmă”, a spus el. Traian Băsescu a fost solicitat să precizeze dacă i s-ar părea o soluție bună ca, după ce a fost președinte 10 ani, să candideze din nou la Primărie. „Nu. Dacă vreți să fiu foarte sincer, nu mi se pare că cineva care a fost președintele României mai intră într-o competiție locală. Însă mai este un mare adevăr: în politică nu faci întodeauna ce vrei, de multe ori trebuie să faci ce trebuie. Vedem”, a răspuns el.

La observația că, potrivit analiștilor, o eventuală candidatură a sa ar ajuta Mișcarea Populară, inclusiv în perspectiva alegerilor generale, Băsescu a spus: „Așa este, ar valorifica măcar ce pot eu aduce ca electorat, dar e cale lungă până acolo”.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la un post de televiziune, că nu exclude o candidatură a sa la Primăria Capitalei.