• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Băsescu: Diaconescu – simbol al luptei împotriva comunismului și reper moral al societății românești

Băsescu: Diaconescu – simbol al luptei împotriva comunismului și reper moral al societății românești
Președintele Traian Băsescu apreciază că Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generație de elită și că va rămâne "un simbol al luptei împotriva comunismului și un reper moral al societății românești".

Președintele Traian Băsescu apreciază că Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generație de elită și că va rămâne „un simbol al luptei împotriva comunismului și un reper moral al societății românești”.

„Am aflat cu profundă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a marelui om politic Ion Diaconescu. Personalitate marcantă a vieții politice românești și lider al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Ion Diaconescu va rămane în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României”, se arată într-un mesaj al președintelui Băsescu citat de Mediafax.

Șeful statului amintește că Ion Diaconescu a luptat pentru crezul său și a acționat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente.

„Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generație de elită și va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului și un reper moral al societății românești”, se mai arată în mesajul lui Traian Băsescu.

Șeful statului transmite condoleanțe tuturor celor care l-au cunoscut pe Diaconescu.

„Dumnezeu să-l odihnească!”, se încheie mesajul președintelui Băsescu.

Fostul președinte al PNȚCD Ion Diaconescu a decedat, marți seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul președinte al PNȚCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni.

Inchide