Băsescu, după declarația procurorului Moraru: În locul Elenei Udrea m-aș duce direct la CEDO

Publicat: 05 07. 2017, 09:12
Actualizat: 08 05. 2018, 05:51

„Doamna Codruța Kovesi, împreună cu Coldea, a avut un plan de epurări prin arestări și compromiteri. Codruța Kovesi îl duce și singură, indiscutabil, iar în ceea ce o privește pe Elena Udrea, de doi ani și jumătate spun tot timpul că este o înscenare și Gala Bute și actualul dosar cu alegerile, dar nu îmi folosește la nimic. Iată că apar elemente. Dacă declarația procurorului de caz este că i-a cerut procurorul șef DNA s-o aresteze pe Elena Udrea, această declarație este consemnată și eu în locul doamnei Udrea nu aș mai sta nicio clipă, m-aș duce direct la CEDO pentru că este evident că nu are parte de un proces corect”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la solicitarea MEDIAFAX.

Președintele, ministrul Justiției și CMS sunt cei trei actori care pot interveni ca să stopeze ceea ce procurorul Țuluș afirma că este DNA, „o caricatură de instituție”, a mai spus Traian Băsescu.

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o pe Laura Codruța Kovesi că a făcut presiuni pentru reținerea Elenei Udrea, „chiar și pentru o noapte”,deși nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului și atunci „totul era doar un circ mediatic”.