Băsescu, după întâlnirea cu Cioloș: Mișcarea Populară va vota guvernul, dar rămâne partid de opoziție

Publicat: 12 11. 2015, 18:07

„În primul rând l-am asigurat, așa cum am stabilit cu conducerea Mișcării Populare, că cele opt voturi pe care le are Mișcarea Populară vor fi pentru susținerea instalării Guvernului, dar altfel, l-am atenționat asupra priorităților noastre, ceea ce s-ar putea să ne situeze, aproape cert, în postura de partid de opoziție la guvernul susținut de liberali și UNPR, adică prioritățile noastre sunt legea sănătății – proiect care este depus de Mișcarea Populară în Parlament – prioritatea noastră este legea pentru modificarea Legii electorale și să trecem la 100 de senatori și 200 de deputați. Prioritatea noastră este proiectul de lege prin care primarii să fie aleși din două tururi și nu într-un singur tur”, a declarat, joi, fostul președinte Traian Băsescu, după consultările avute la sediul Mișcarea Populară cu premierul desemnat Dacian Cioloș.

Tot la categoria priorități, Traian Băsescu a menționat și „respectarea Tratatului fiscal”. „România să treacă pe bugete excedentare și în același timp o corectă distribuție a resurselor între investiții și resurse alocate problemelor sociale”, a arătat Băsescu, adăugând că formațiunea sa va fi „cu certitudine un partid de opoziție”, având în vedere „agenda” formațiunii politice pe care o conduce.

„Acum vrem să contribuim la stoparea crizei politice și România să aibă un Guvern”, a adăugat Băsescu, precizând că premierul desemnat Dacian Cioloș nu i-a prezentat nicio listă de miniștri.

Întrebat dacă va face o echipă, în opoziție, alături de PSD, Traian Băsescu a replicat: „Opriți-vă că n-am somn! Cum să fim în tandem cu PSD, ce avem aceleași obiective?”

La consultările cu Dacian Cioloș au mai participat Eugen Tomac și Ștefan Burlacu.