Băsescu: „E foarte important că Merkel l-a primit pe Ponta. Nu era suficientă relația mea”

Publicat: 11 06. 2013, 23:03
Actualizat: 07 08. 2015, 20:56

Întâlnirea cu Victor Ponta cu Angela Merkel de luni de la Berlin a fost apreciată de președintele Traian Băsescu ca „un lucru pozitiv”, șeful statului eschivându-se să răspundă tranșant dacă a făcut vreun fel de lobby pentru ca premierul să fie invitat de cancelarul german.

„Vă spun un lucru și nu este în interiorul pactului de coabitare. Faptul că primul-ministru al guvernului României la invitația doamnei Merkel este foarte important. Nu era suficientă relația mea. Firmele se referă la Guvern, nu la președinte”, a descris Băsescu în termeni pozitivi întâlnirea, comentând că „nu contează dacă a fost 4 minute sau 15 sau 30”.

Dincolo de mesajele publice date de Merkel, Băsescu a vorbit și de o atenționare a cancelarului german poentru Victor Ponta de a plăti datoriile statului către firmele germane. „Probabil s-au dat semnale în ambele părți. Am văzut cu toții: vedeți cu statul de drept, cu corupția. Faptul că i s-a spus în față, probabil, premierului vezi cu aerieratele, poate fi o realitate, dar e foarte important pentru România să existe dialog cu guvernul german”, a arătat Băsescu la B1.