Băsescu, fermierilor români: Bruxelles-ul nu e Înalta Poartă, ci un partener al României

Publicat: 16 05. 2013, 12:44
Actualizat: 07 10. 2018, 01:58

Președintele Traian Băsescu le-a spus, joi, fermierilor români reuniți la conferința națională a agricultorilor, că Bruxelles-ul nu este Înalta Poartă, ci un partener al României, el arătând că interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni să fie cheltuiți bine și la vreme.

„Poate de la această întâlnire veți pleca, dacă voi reuși să vă conving, că Bruxelles-ul nu e Înalta Poartă. Vă pare Cioloș a fi unul de la Înalta Poartă? Mie nu-mi pare deloc. Eu cred că Bruxelles-ul e partenerul nostru, cu o singură condiție: să respectăm regulile. Atunci când respecți reguli și ce ne-am angajat să facem, cu certitudine Bruxelles-ul ne va fi un partener. Când vedeți sancțiuni, să vă întrebați de zece ori ce o fi făcut România de sunt poziții care o admonestează”, a spus Băsescu.

El a arătat că interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni să fie cheltuiți bine și la vreme în România și i-a îndemnat pe fermieri să considere Bruxelles-ul un partener.

„Sunt un om care și-a apărat interesele țării ori de câte ori i s-a părut că țara e nedreptățită, dar înțeleg întotdeauna când Bruxelles-ul ajuge la o limită când o țară sau alta nu respectă regula jocului, când o țară sau alta nu respctă lucruri la care s-a angajat. Vedeți în Bruxelles un partener și o să câștigm toți, și noi și ei, pentru că intersul lor este ca banii europeni să fie bine cheltuiți în România și mai ales cheltuiți la vreme”, a adăugat șeful statului.