Băsescu: Ideea că aș avea datorii la Bruxelles, „o dezinformare ticăloasă”

Publicat: 20 11. 2012, 15:11
Actualizat: 28 09. 2018, 22:10

Președintele Băsescu a declarat, marți, că ideea lansată în spațiul public potrivit căreia ar avea datorii de plătit la Bruxelles este „o dezinformare ticăloasă”, el susținând că nu are „nicio datorie față de nimeni” și că lideri occidentali care s-au exprimat în vară au apărat statul de drept.

„Nu am nicio datorie la nimeni. Toți din Europa, de peste Ocean, au susținut statul de drept, nu pe Traian Băsescu. Atacurile la statul de drept (…), toate acestea au dat semnale puternice că Guvernul nu ar fi pregătit să respecte statul de drept și Constituția țării, și aceasta este explicația pentru care liderii europeni și de peste Ocean au reacționat. Nu pentru Traian Băsescu”, a susținut Traian Băsescu.

El a precizat că a mai fost o suspendare în 2007 și nu a fost nicio reacție, pentru că atunci s-au respectat procedurile, s-a urmat legea, nu s-au modificat legile prin OUG adresate instituțiilor care sunt parte a sistemului constituțional al României.

„Deci, ușor cu afirmația că a fost apărat Băsescu și are plăți de făcut. Eu am o singură misiune: să apăr interesele României în context european și nicidecum cu un naționalism fără susținere și care ne elimină ușor-ușor din rândurile țările parte a Europei unite, convergente”, a adăugat președintele.

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, că președintele Traian Băsescu are „datorii de plătit” la Bruxelles.

„Nu se poate să meargă Traian Băsescu la Bruxelles să zică – nu mă interesează că România nu mai primește bani pentru politica agricolă comună și pentru coeziune, mă interesează să nu-i supăr eu pe cei care m-au ajutat în vară să rămân președinte împotriva a 7,4 milioane de români. De ce nu m-a lăsat Traian Băsescu să merg la Bruxelles? El are de plătit datorii acolo. Ori, noi îi cerem să se gândească la România, nu la scaunul lui și la datoriile lui personale”, a spus Ponta.