Băsescu îi cere lui Iohannis să nu-l valideze pe Teodorovici la Finanțe. „E un semnal care vă trimite înapoi la Grivco și în brațele turnătorului Felix”

Publicat: 29 03. 2015, 17:21

Fostul șef al statului îi transmite lui Klaus Iohannis să nu-l accepte pe Eugen Teodorovici ca ministru de Finanțe, având în vedere că a votat împotriva solicitării DNA privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova.

O decizie contrară, spune Traian Băsescu, ar fi un semnal care l-ar trimite pe Iohannis „în brațele turnătorului Felix”.

„Domnule președinte Iohannis, înțeleg că v-ați înțeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanțe. Și eu am făcut erori. Poate nu ați știut că s-a opus reținerii și arestării lui Dan Șova pentru falsificarea probelor. Dar astăzi când știți acest lucru din imaginile de la Gândul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului, este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco și în brațele turnătorului Felix”, a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

În plus, fostul președinte îi mai cere lui Klaus iohannis „să rămână pentru români cel din 16 noiembrie 2014”.

„Toți avem nevoie de speranță, inclusiv un fost președinte”, a încheiat Băsescu.

Gândul a prezentat lista celor care au votat împotriva solicitării procurorilor anticorupție pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova. În imaginile publicate de gândul, se poate observa cum Eugen Teodorovici, nominalizat de premierul Victor Ponta pentru a prelua Ministerul de Finanțe, a votat împotriva cererii DNA.

La final, solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi, după cum a anunțat președintele Senatului, ci doar 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” și cinci anulate.