Băsescu îi transmite Elenei Udrea să nu mai candideze: „Am prevenit-o că își asumă riscuri suplimentare”

Publicat: 07 10. 2016, 07:34
Actualizat: 29 03. 2019, 08:46

„Ca președinte de partid am obligația să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative și să candidez. Asta este obligația morală a unui președinte de partid. Trebuie văzut, însă, dacă acest lucru ajută partidul sau nu. Acest lucru îl vom ști în a doua parte a lunii octombrie. Vom face un studiu sociologic. Este bine (…) să știm și științific nu numai prin instinct sau prin obligația morală a unui președinte de partid să își conducă partidul în bătălie”, a declarat liderul PMP, în cadrul unei emisiuni televizate.

Traian Băsescu a afirmat că, în țară, au apărut afișe electorale cu numele său fără să își dea acordul și fără știrea sa, subliniind că partidul este cel care și-a asumat „riscul”. În acest context, Băsescu a adăugat că „un impediment major” în calea candidaturii sale ar fi și o eventuală arestare a sa, în condițiile în care unii politicieni au lansat speculații pe această temă, el precizând, însă, că nu a făcut nimic care să atragă o astfel de măsură.

În același timp, președintele PMP a spus că a sfătuit-o pe Elena Udrea să nu mai candideze pentru că există „riscul major” de a se trezi și cu alte dosare.

„I-am adus aminte de tratamentul de care a avut parte în campania electorală, i-au apărut poze, i-a fost arestat soțul, putea fi arestat mai înainte, după, dar a trebuit în campanie. Deci, am prevenit-o că își asumă riscuri suplimentare dacă va candida”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a amintit că Elena Udrea nu mai este membră PMP din anul 2015.