Băsescu îl ATACĂ pe Dragnea: E un CANCER care trebuie îndepărtat urgent

Publicat: 10 04. 2019, 15:50

Totodată, Traian Băsescu a precizat că „au fost schimbate trei guverne în căutarea premierului care să-și asume grațierea, amnistia sau modificarea favorabilă lui Dragnea a Codului Penal”.

Băsescu a postat, miercuri, pe Facebook, un text intitulat „O țară sacrificată de Dragnea, pentru Dragnea”, în care îl atacă pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Mesajul integral al fostului președinte:

„Dragnea. Individul acesta este un cancer care trebuie îndepărtat urgent din corpul structurii de putere politică a țării.

În ultimii trei ani, nimic nu a fost mai important în decizia politică a țării decât găsirea căilor pentru a-l scăpa pe Dragnea de pușcărie.

Au fost schimbate trei guverne în căutarea premierului care să-și asume grațierea, amnistia sau modificarea favorabilă lui Dragnea a Codului Penal.

Au fost puse sub semnul întrebării toate hotărârile judecătorești definitive ale completurilor de 5 judecători de la ICCJ din 2014 și până azi.

Au fost puse sub semnul întrebării hotărârile judecătorești ale completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Curtea Constituțională este pusă sub o presiune formidabilă pentru a da decizii care să-l ajute pe Dragnea să-și obțină libertatea.

Avocatul Poporului a fost transformat într-un instrument docil care se face că nu vede neconstituționalitatea evidentă a unor ordonanțe de urgență.

Partenerul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, este șantajat de senatorii PSD prin amânări succesive a deciziei Senatului privind cererea pentru o anchetă penală.

Ministrul Justiției este șantajat de senatorii PSD prin amânarea succesivă a datei de dezbatere a unei moțiuni simple.

Pentru a diminua capacitatea de acțiune a structurilor de securitate, Dragnea a cerut și a obținut de la nevertebrații senatori și deputați PSD reducerea drastică a bugetelor serviciilor secrete.

Mai mult, lacom și lipsit de scrupule, Dragnea controlează marile achiziții civile și militare, decizia economică, politicile fiscal – bugetare, distribuția banilor către administrațiile locale.

PSD-ul a fost transformat într-un instrument de presiune asupra instituțiilor statului.

„Prea cinstiții” PSD-iști, „onorabilii” parlamentari PSD și incompetenții miniștri PSD, sunt folosiți ca niște supuse instrumente necuvântătoare dar eficiente în slujirea intereselor și obiectivelor personale ale lui Dragnea.

Dragnea a devenit o uriașă tumoare canceroasă în angrenajul decizional al Statului Român.

O tumoare care trebuie urgent îndepărtată, iar responsabilitatea chirurgului este în primul rând a PSD”.