Băsescu: Intuiesc rezultatele alegerilor și șansele mele sunt minime. Nu mai am șansa votului pe om din 2000

Publicat: 22 09. 2020, 12:22

Traian Băsescu a afirmat că poate intui care va fi rezultatul alegerilor de pe 27 septembrie din București. Fost președinte și fost primar al Capitalei, Băsescu este conștient că șansele lui în această cursă sunt minime, însă intenționează să se prezinte cu profesionalism, pentru a câștiga respect.

Întrebat de ce riscă să-și distrugă imaginea d epolitician de neînvins în cursele elctorale, Băsescu a precizat că este conștient că șansele lui să devină primar al Capitalei sunt minime, însă nu a putut accepta ca PMP să nu aibă niciun reprezentant la alegeri.

Candidatul PMP în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei știe că nu mai are șansele pe care le-a avut acum 20 de ani.

Băsescu: Acum bucureștenii vor mai multă politică

„Nu e un risc, știu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am șansa votului pe om din 2000. Acum bucureștenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci șansele mele sunt minime. Dar pot să câștig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a declarat Băsescu pentru SportMedia.ro.

Traian Băsescu a spus de când a intrat în cursa pentru alegerile locale că este conștient că prin candidatura lui va „fura” procente care ar fi mers în mod normal la Nicușor Dan.

„Cred că vor afla și liberalii, și USR cât sunt de importante (n.r. procentele). Dar alternativa la ceea ce ne-au oferit ei era ca PMP să nu-și pună candidat sau să-și pună un iepure. Nu poți să te dezonorezi într-o asemenea măsură. Asta au vrut ei să fie osatura candidaturilor dreptei? Ne-am conformat. Mi-ar fi fost mai rușine să împing partidul într-un non combat decât să pierd eventual competiția pentru Primărie”

Întrebat ce părere are despre riscul de a o ajuta pe Gabriela Firea, prin candidatura sa, Băsescu a răspuns:

„Nu avem nimic a ne reproșa. Suntem într-o democrație, suntem partid parlamentar. Suntem un partid care de la înființare a trecut tot timpul pragul și nu ne poate nimeni cere că în numele unui calcul politic să renunțăm să fim partid politic. “De ce candidați? Băsescu să îi dea voturile lui Nicușor Dan”, ne cer unii. Ei cred că voturile se vând și se cumpără, eu nu am făcut niciodată asta. Voi merge până la capăt, indiferent de consecințe, nu noi am creat situația, ci PNL și USR, care au respins PMP”, a declarat Băsescu.