Băsescu, despre protestele față de măsurile restrictive: Oamenii nu acceptă sau nu înțeleg că în pandemie drepturile fundamentale se restrâng

Redactor:
Ana Matei
Băsescu, despre protestele față de măsurile restrictive: Oamenii nu acceptă sau nu înțeleg că în pandemie drepturile fundamentale se restrâng
Băsescu, despre protestele față de măsurile restrictive: Oamenii nu acceptă sau că în pandemie drepturile fundamentale se restrâng

Traian Băsescu a explicat de ce protestează oamenii în Europa, împotriva restricțiilor impuse în pandemie. Fostul președinte spune că protestele au loc nu pentru că cetățenii nu înțeleg efectele coronavirusului, ci pentru că nu acceptă încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. 

Băsescu a remarcat că marile manifestații au loc în țările în care democrația a fost foarte respectată. Comparativ cu alte capitale europene, fostul președinte spune că în București se adună la astfel de manifestațiiîn jur de 200 de persoane.

Băsescu: „Revendicările nu sunt nici politice, nici salariale, ci sunt pentru ceea ce oamenii numesc «încălcarea drepturilor fundamentale»”

„Sunt manifestații ale oamenilor nu pentru că ei nu înțeleg, ci pentru că au fost obișnuiți cu libertatea. Manifestațiile au loc în mari democrații, în primul rând și volumul manifestațiilor în România arată că nu suntem o democrație de dimensiunile celei din Franța, din Marea Britanie, din Germania, din Italia, din Spania, unde au apărut mari manifestații. La noi ne strângem 100-200. Aș spune că nu e atât o mișcare politică. Sensul pe care eu îl dau acestor mișcări este un soi de revoltă pentru măsurile impuse. Revendicările nu sunt nici politice, nici salariale, ci sunt pentru ceea ce oamenii numesc «încălcarea drepturilor fundamentale» pe care ei nu o acceptă sau nu înțeleg că în situație de pandemie drepturile fundamentale se restrâng, ca într-o situație excepțională sau într-o stare de asediu sau stare de urgență”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la România TV.

Sâmbătă, circa 200 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a manifesta împotriva purtării măștii în școli. 

„Vor fi și la noi manifestații, dar nu de amploarea celor de la Londra, de la Paris, nu vor fi violente la noi pentru că uitați-vă e categorie de oameni e la manifestație, sunt oameni care vorbesc despre familie, despre copii, despre modul cum li se pare lor că sunt tratați incorect copiii. Germania a încercat acest experiment, cu copiii fără mască în timpul orelor și a fost un dezastru, la două săptămâni au trecut masiv în Berlin la reînchiderea școlilor”.

Duminică seara, un proteste de amploare a avut loc în Madrid, în condițiile în care începând de astăzi mai multe cartiere din capitala Spaniei sunt închise.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Cine a făcut, de fapt, pozele compromițătoare cu Marcel Ciolacu. Dezvăluirea e ULUITOARE
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Veste teribilă de la ANAF pentru milioane de români: vizează direct popririle și executările silite
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide