Băsescu: Iohannis a ales-o pe preferata lui Daddy. Să fie dragostea de la Grivco de vină?

Publicat: 17 01. 2018, 19:00
Actualizat: 07 05. 2018, 13:01

„Și totuși, este Viorica Vasilica Dăncilă, preferata lui Daddy. (…)Din păcate, președintele a ales cea mai comodă soluție pentru domnia sa desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, spre bucuria lui Daddy. Oare să fie dragostea de la Grivco de vină ?”, a scris președintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, i-a adus președintelui Klaus Iohannis argumente pentru a demonstra că „partidului lui Daddy, PSD-ul, este INAPT PENTRU GUVERNARE și trebuie trimis în opoziție”.

Liderul PMP a enumerat inflația de peste 3%, deprecierea accelerată a monedei naționale, deficitul de cont curent, creșterea ROBOR, absorbția zero a fondurilor UE, precum și creșterea prețurilor la gaze, benzină și energie electrică, incapacitatea PSD-ALDE de a asigura stabilitate politică, dar și neimplicarea guverului în procesele de la Bruxelles.

„România a avut o crestere cu 7 la sută a PIB. Cu toate acestea măririle de salarii, de ajutoare sociale si de pensii au fost topite in proasta guvernare, iar beneficiarii creșterilor de venituri s-au trezit că azi, la inceput de 2018 le este mai greu decât înaintea măririlor de salarii, pensii și ajutoare (…)”, a scris Băsescu.

Băsescu a afirmat că, în aceste condiții, este evident ca PSD-ul lui Daddy este incapabil să gestioneze in favoarea românilor chiar si o creștere economică robustă generată de conjuctura economică din Uniunea Europeana.

„Plecând de la premisa că PSD-ul nu este apt pentru guvernare, i-am propus Președintelui României două nume pentru funcția de premier : Siegfried Mureșan – europarlamentar, negociator șef al bugetului UE pentru anul 2018 și purtător de cuvânt al PPE și Eugen Tomac – deputat, bine conturat ca politician pe idea unionist, fost secretar de stat și consilier prezidențial”, a precizat Băsescu.

„(…) Sunt convins că niciodată Parlamentul nu ar fi votat căderea a două guverne și intrarea în alegeri anticipate”, a spus Băsescu, afirmând propunerile de premier pe care PMP le-a făcut președintelui Klaus Iohannis.