Băsescu, la Chișinău, unei tinere care l-a întrebat despre unire: Cereți-o și o vom face

Publicat: 17 07. 2013, 20:15
Actualizat: 31 07. 2014, 14:34

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri, la Chișinău, cu reprezentanți ai societății civile din țara vecină, o tânără spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, șeful statului român replicând: „Domnișoară, cereți-o și o vom face”.La evenimentul organizat de Ambasada României de la Chișinău au participat circa 250 de persoane, acesta fiind ultimul punct al vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Băsescu.

O tânără prezentă la întâlnirea președintelui Băsescu cu societatea civilă din țara vecină a spus că i se pare prea mult de așteptat pentru integrarea R.Moldova în UE, momentul estimat fiind abia peste 10-15 ani.

„Să facem mai întâi unirea și așa ne integrăm și în UE”, a spus tânăra, iar președintele Băsescu a replicat: „Domnișoară, cereți-o și o vom face!”.

Afirmația președintelui a stârnit aplauzele celor participanților la întâlnire.

Șeful statului a afirmat din nou miercuri la Chișinău că aderarea R.Moldova la UE va fi o „reîntâlnire” a celor două țări, așa cum a fost după Marea Unire de la 1918.

„UE e locul în care ne vom reîntâlni, unde vom fi din nou împreună, cum am fost după marea Unire. UE este locul în care frontierele dispar, în care toți circulăm de la unul la celălalt, valorile fiecărui popor sunt valori ale UE, acolo unde de fapt toți dobândim o nouă identitate, alături de cea originară, cea de cetățeni europeni”, a mai spus Băsescu.

Corespondență de la trimisul MEDIAFAX la Chișinău, Marius Frățilă, marius.fratila@mediafax.ro