Băsescu, la masă cu liderii PDL. „Cred că ar trebui să merg la Roșia Montană”

Publicat: 15 09. 2013, 17:19
Actualizat: 14 07. 2016, 14:21

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naționale de la Țebea, că ar trebui să meargă la Roșia Montană, transmite corespondentul Mediafax.

După baia de mulțime pe care a făcut-o la Țebea, președintele Traian Băsescu a intrat în cortul PDL, unde și-a schimbat hainele, după care a mers la cortul Primăriei Arad, unde a mâncat cârnați și a băut pălincă, ascultând melodii patriotice și muzică populară. Deși în urmă cu câteva lui și-a luat adio de la PDL susținând că nu mai are de împărțit nimic cu democrat-liberalii, șeful statului s-a așezat la masă alături de președintele PDL Vasile Blaga, de prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu,  de deputatul  Alin Popoviciu și de președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Președintele a petrecut circa o oră în cort, după care a făcut o nouă baie de mulțime și s-a fotografiat cu oamenii, mai ales cu copiii. La un moment dat, președintele s-a urcat pe o masă și le-a vorbit oamenilor la microfon.

Întrebat ce îi face nepoțica, Băsescu a răspuns că a văzut-o vineri seară, că era bine și mânca bine.

Președintele a urcat pe platoul pe care are loc spectacolul folcloric organizat cu ocazia comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, după care a plecat.

Întrebat ce va face în continuare, Traian Băsescu a răspuns: „Cred că ar trebui să merg la Roșia Montană”.

Traian Băsescu a ajuns, duminică, în Hunedoara, unde a participat la Serbările naționale „Țebea” 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate.

După depunerea de coroane, șeful statului a făcut o baie de mulțime, fotografiindu-se și vorbind cu oamenii, în zona unde era amenajat un târg.

În timp ce unii au vrut să discute și să se pozeze cu președintele, alții l-au huiduit și i-au cerut demisia. Printre scandările celor nemulțumiți s-a putut auzi: „Hoțul”, „Tu ai distrus CFR-ul” și „Demisia”. De asemenea, o persoană i-a spus că este „președinte ilegal”, iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: „Eu, ilegal?” și a mers mai departe. În momentul în care președintele a intrat într-un cort, de afară câteva persoane i-au strigat: „Ieși afară, javră ordinară”.

La Țebea, peste 5.000 de persoane participă la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluției de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munții Apuseni, într-o familie de moți înstăriți. A studiat dreptul la Cluj și a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criș, fiind îngropat la Țebea, județul Hunedoara, lângă „Gorunul lui Horea”.

La ora transmiterii acestei știri, președintele Traian Băsescu a plecat de la Țebea.