Băsescu le cere politicienilor să nu îl mai preseze cu nominalizarea lui Ponta

Publicat: 11 12. 2012, 18:13
Actualizat: 19 03. 2015, 08:24

Președintele Traian Băsescu le cere noilor parlamentari „să renunțe la presiunile publice” în legătură cu procedura de desemnare a noului premier. În ultimele zile, liderii USL i-au transmis președintelui că singura lor nominalizare este victor Ponta și i-au cerut să îl desemneze cât mai rapid premier pentru a doua oară.

„Domnul președinte Traian Băsescu invită politicienii care au câștigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunțe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru al Guvernului României. Domnul președinte Traian Băsescu va urma calea constituțională și instituțională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru și nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, așa cum este prevăzută în Constituția României”, susține Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui.

Anterior, Președinția a anunțat că va invita partidele la consultări imediat ce rezultatele alegerilor vor fi publicate în Monitorul Oficial.