Băsescu: Nu cred că Ponta se va retrage, nici că șansele lui la Președinție s-au înjumătățit

Publicat: 14 10. 2014, 01:27

El a precizat că în Victor Ponta nu a avut încredere din momentul în care l-a numit premier, dar nu a avut ce să facă, cu o majoritate de 70% în Parlament.

Întrebat dacă Ponta se va retrage, Traian Băsescu a spus: „Nu, de ce să se retragă, el consideră că este normal să… |Acest om este… Eu nu am vrut să spun asta, de la Cotroceni (..) Ponta este un președinte despre care nu ști că este master la Catania, că este ofițer acoperit. Știm orice despre el, numai ce este nu. Nu puteți alege așa un președinte”.

Întrebat dacă l-a întrebat pe Victor Ponta despre faptul că este ofițer acoperit, Traian Băsescu a răspuns: „La ce mi-ar fi folosit, dacă am văzut că au scos o Hotărâre de Guvern? Nu ar fi recunoscut, de altfel, Victor Ponta a și spus într-o emisiune de televiziune: «Și dacă aș fi fost nu v-aș spune». El știa foarte bine de ce spune acest lucru”.

Potrivit președintelui, faptul că Victor Ponta a fost și ofițer acoperit și procuror reprezintă o ilegalitate. „Avem un om fals, de sus până jos”, a mai declarat Băsescu despre Ponta, precizând că „dramatică este minciuna și incompatibilitatea procurorului dar și faptul că s-a creat un precedent, prin comportamentul șefului SIE”.

Întrebat dacă șansele lui Ponta în acest moment în cursa pentru Președinție s-au înjumătățit Băsescu a răspuns că nu crede acest lucru. „Probema mea este un șef de Serviciu numit politic și ar trebui să ne gândim dacă îl mai menținem pe această variantă, să punem politicieni în fruntea unui Serviciu de informații”, a arătat șeful statului.