Băsescu: Pe 16 noiembrie, românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile

Publicat: 01 12. 2014, 19:33
Actualizat: 02 12. 2014, 08:12

„Dacă privim la ziua de azi și o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înțeleagă un lucru esențial: niciodată nu vor rezista în fruntea națiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluției poporului român”, a spus Băsescu, în discursul său.

El a arătat că politicienii români care nu vor înțelege ce vor românii vor fi „spulberați” de popor peste câțiva ani.

„Azi politicienii trebuie să înțeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiție în fața căreia toți să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educație, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înțelege acest lucru, peste câțiva ani vor fi spulberați de același popor român”, a subliniat Băsescu.

Șeful statului a arătat și că la turul secund al alegerilor prezidențiale românii au avut o voință mai puternică decât politicienii și televiziunile.

„Acum un sfert de veac un regim comunist care părea etern, la fel ca și conductorul său de atunci, s-a prăbușit în fața dorinței de libertate a poporului român. Și aș face o paranteză: și pe 16 noiembrie românii au avut voința mai puternică decât politicienii și televiziunile”, a spus Băsescu, el fiind aplaudat în acest moment al discursului.