Băsescu, prima reacție după ce Tăriceanu a fost pus sub urmărire penală

Publicat: 25 05. 2016, 11:30

Băsescu a spus, miercuri, într-o conferință de presă la Suceava, că ALDE nu are în criteriile de integritate măsura demisiei din funcție când un membru al partidului este pus sub urmărire penală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ei nu au în ALDE în criterii de integritate demisia din funcție când ești pus sub urmărire penală. Atunci funcționează principiul constituțional că nu ești vinovat până nu este condamnat. Funcționează prezumția de nevinovăție”, a spus Traian Băsescu.

El a arătat că dacă ALDE avea inclusă măsura în criteriile de integritate, „cum s-a repezit PSD să-și pună”, se putea cere demisia acestuia.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat, marți, începerea urmăririi penale față de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declarația de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafețe din pădurea Snagov și a Fermei Regale Băneasa.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura de urmărire penală împotriva sa va continua, dar „nu pentru a face Justiției”, susținând că plătește astfel pentru faptul că este un „politician incomod” și că nu va demisiona de la Senat.