Băsescu propune Băncii Europene de Investiții trei proiecte „esențiale pentru dezvoltarea pe termen lung a Românie”

Publicat: 11 03. 2013, 14:25
Actualizat: 20 03. 2017, 16:16

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a primit luni, 11 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegație a Băncii Europene de Investiții (BEI) condusă de președintele BEI, domnul Werner Hoyer. În cadrul întrevederii, domnul președinte Traian Băsescu a fost informat cu privire la domeniile prioritare ale Băncii Europene de Investiții în România pentru perioada următoare, energia și IMM-urile”, se arată într-un comunicat al Președinției remis, luni, agenției MEDIAFAX.

Șeful statului a vorbit despre contribuția importantă pe care BEI, în calitatea sa de bancă a Uniunii Europene, o poate avea la creșterea absorbției fondurilor europene în România prin implicarea în acordarea de asistență tehnică.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a propus, în condițiile constrângerilor bugetului de stat pe anul 2013, trei proiecte pe care le consideră esențiale pentru dezvoltarea pe termen lung a României, Canalul Siret – Bărăgan, Canalul București – Dunăre și hidrocentrala Tarnița (județul Cluj). Totodată, șeful statului a discutat cu specialiștii BEI posibilitatea de a analiza modalitățile prin care această instituție se poate implica în finalizarea acestor proiecte”, informează Președinția.