Băsescu: Romii care trag de cetățeni deranjează. Bancherii ce fură miliarde nu deranjează pe nimeni

Publicat: 01 02. 2014, 10:50
Actualizat: 15 07. 2016, 22:08

Romii care pleacă din România deranjează pentru că trag de cetățeni și le cer bani și mâncare, a declarat, vineri, la Berlin, președintele Traian Băsescu, care a remarcat în același timp că bancherii care fură miliarde nu deranjează pe nimeni.

 Șeful statului a precizat că România nu-i blamează pe jurnaliștii care semnalează problemele provocate de romi, ci faptul că nu se oferă o rezolvare.

„Ne deranjează numai enunțarea problemei, nu și rezolvarea problemei. România a avut o politică de integrare și are o politică de integrare a minorității roma destul de puternică. Ceea ce vedeți dumneavoastră în general în Europa este expresia părții de eșec de integrare a populației roma la noi acasă. Este o categorie socială, sunt romii nomazi care, prin valorile lor culturale, circulă”, a precizat Traian Băsescu, la o conferință cu jurnaliștii acreditați la Bundestag.

Traian Băsescu a mai spus că autoritățile române s-au implicat ori de câte ori li s-a permis acest lucru și au trimis polițiști în Italia, în Franța, în Marea Britanie și s-au făcut „primii pași” și pentru Germania.

Cătălina Mihai, mediafax