Băsescu va promulga bugetul asigurărilor sociale: „Ponta poate să stea liniștit”

Publicat: 05 12. 2013, 18:52
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Președintele Traian Băsescu a reiterat ideea că va trimite înapoi în Parlament legea bugetului de stat pe 2014, însă a precizat că va promulga bugetul asigurărilor sociale. Potrivit șefului statului, acesta nu are decât câteva „rezerve rezonabile”.

„Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, nu am nimic de reproșat acelui buget. (…) În aceeași zi când va veni, îl voi și promulga. L-am urmărit, nu are decât niște rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministrul poate să stea liniștit”, a spus Băsescu.

Referitor la bugetul pe 2014, acesta a insistat asupra faptului că are dreptul de a-l consulta până pe 29 decembrie și că abia atunci îl va retrimite în Parlament. Mai mult, Băsescu a explicat că legea bugetului nu a ajuns încă la Președinție.

„Trebuie să fie trimis la Președinție pentru promulgare luni, 9 decembrie”, a spus Băsescu, precizând că estimează că legea va sosi la promulgare luni.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, cu 346, respectiv 347 de voturi „pentru”. Încă dinainte de a fi adoptat, președintele i-a promis premierului că dacă nu renunță la creșterea accizei la carburanți cu 0,7 cenți nu va promulga bugetul pe 2014.