Blaga: Antonescu are dublu discurs – merge la discuții informale, dar nu și la consultări oficiale

Publicat: 17 12. 2012, 10:12
Actualizat: 12 01. 2013, 11:28

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că PDL nu va merge cu o propunere de premier, va rămâne în opoziție și va participa la discuțiile privind modificarea Constituției, privind Codul electoral și reorganizarea teritorială.

„Nu vom merge cu o prounere de prim-ministru, vom rămâne în opoziție și vom sancționa toate derapajele de la democrație ale actualei puteri. Dacă vom fi solicitați, vom participa la discuțiile asupra modificării Constituției, Codului electoral și reorganizarea teritorială a României”, a precizat Blaga.

Întrebat cum comentează faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că nu va merge la Cotroceni, Blaga a răspuns: „Este problema domniei sale, dar nu văd decât un dublu discurs al domnului Crin Antonescu. Pe de o pare, participă la întâlniri informale, normale, iar pe de altă parte nu participă la consultările oficiale”.

El a mai apreciat că este „o copilărie” ca Forța Civică să vină cu o propunere de premier.

Întrebat dacă PDL va susține propunerea de premier a partidului Forța Civică, Blaga a răspuns: „Este o copilărie, nu cred că Forța Civică va veni cu o propunere de premier”.