Blaga, despre apariția stenogramelor: Nimic nu e întâmplător în săptămânile astea

Publicat: 22 10. 2012, 11:58
Actualizat: 02 02. 2019, 02:01

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni dimineață, întrebat cum comentează apariția în presă a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar înaintea campaniei electorale, că nimic nu este întâmplător în aceste săptămâni, el adăugând că justiția trebuie să-și facă datoria.

Întrebat cum comentează apariția în presă a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar înaintea campaniei electorale, Blaga a răspuns, zâmbind: „Nimic nu e întâmplător în săptămânile astea”.

El a mai spus că există o declarație din partea CSM, iar justiția trebuie să își facă treaba.

De asemenea, Blaga a mai fost întrebat dacă era normal ca Sorin Blejnar să discute cu miniștrii din fostele Cabinete.

„Vă dați seama că era normal. Vă dau un singur exemplu, domnul Blejnar a făcut parte din Comisia care a redactat Ordonanța 55, cea referitoare la combaterea evaziunii fiscale și atunci a vrut să o discute cu mine, care eram președintele Comisiei, cu procurorul general, cu cei de la DNA, cu cei de la SRI, că doar împreună lucram la lucrurile astea. Lucrurile astea sunt normale”, a explicat Vasile Blaga.

Inspecția Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu, sâmbătă, în urma apariției în presă a unor interceptări privindu-l pe Sorin Blejnar, inspectorii verificând dacă procurorul Marian Drilea a respectat procedurile în dosarul fostului șef al Fiscului, atașând convorbiri care nu au legătură cu cauza.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul instituției un comunicat „referitor la sesizarea din oficiu a Inspecției Judiciare cu privire la apariția în mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptări ale unor convorbiri telefonice efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar”.

„Ca urmare a apariției în mass-media a unor fragmente din presupuse interceptări efectuate în dosarul penal în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sorin Blejnar, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, demarând verificări prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată”, se arată în comunicat.