Blaga, despre data referendumului: Probabil 2-3 nopți în toamnă, aici sunt specialiști cei din USL

Publicat: 01 07. 2013, 12:29
Actualizat: 01 07. 2013, 12:29

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, întrebat despre variantele USL privind organizarea referendumului pentru Constituție, că „probabil” acesta ar trebui făcut „în două-trei nopți în toamnă, că aici sunt specialiști cei de la USL, că noaptea se pot întâmpla multe”.

Vasile Blaga a fost întrebat în care variantă ar prefera, având în vedere că USL a vorbit despre comasarea alegerilor prezidențiale de anul viitor cu organizarea referendumului pe Constituție sau despre organizarea referendumului în octombrie timp de două-trei zile.

„Probabil două-trei nopți în toamnă, că aici sunt specialiști cei de la USL, că noaptea se pot întâmpla multe. Eu știu că ei nu au fost de acord cu comasarea alegerilor, cu comasări de genul ăsta, dar iată că și-au schimbat punctul de vedere. Ce să comasăm, un referendum odată cu alegerea noului președinte care pur și simplu nu mai are atribuții?”, a răspuns Vasile Blaga, înainte de ședința BPN al PDL.

Vicepremierul și ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Antena 3, că nu renunță, ca urmare a deciziei CC privind constituționalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menționând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituției, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menționând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar și odată cu alegerile prezidențiale.