Blaga, despre „gluma” lui Victor Ponta: A fost o asemănare a României cu Libia, dar Ghadafi a fost Ponta și Antonescu

Publicat: 03 09. 2012, 12:24
Actualizat: 03 09. 2012, 16:22

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că premierul a vrut să facă o glumă asemuind ce s-a întâmplat în România cu situația din Libia, menționând însă că Victor Ponta a recunoscut, astfel, că a vrut să dea o lovitură de stat și precizând că „Ghadafi a fost Ponta și Antonescu”.

„Domnul Ponta, inconștient, vrând să facă o glumă, ieri, a asemănat situația din România cu cea din Libia. Deci recunoaște dânsul că a vrut să dea o lovitură de stat. Asta spunea domnul Ponta ieri când spune că la cererea noastră ar fi fost bombardată «România»”, a arătat Blaga înainte de ședința BPN a PDL.

El a apreciat că până la urmă există un pic de adevăr în spusele premierului Ponta.

„Până la urmă are un pic de adevăr aicea, adevărul este că într-adevăr a încercat lovitura de stat încercând să-și acapareze instituțiile statului în mod nedemopcratic, iar pe de altă parte putem spune că există o mare asemănare, îmi pare rău că trebuie să o fac, între România și Libia din momentul lui Ghadafi numai că Ghadafi în România a fost dânsul și cu Antonescu”, a mai spus Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta le-a spus, luni, ambsadaorilor prezenți la Reuniunea Dimplomației Române, că situația recentă din România a semănat cu ce s-a întâmplat în Libia, în sensul că opoziția cerea partenerilor externi ca țara să fie „bombardată” pentru a arăta astfel că „lucrurile nu merg bine”.