Blaga îl vrea secretar general al PDL pe Flutur, iar pe Macovei și Cristian Preda, în conducere

Publicat: 21 06. 2012, 18:39
Actualizat: 26 06. 2013, 20:37

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, joi, la depunerea candidaturii pentru președinția PDL, că și l-ar dori în fucția de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei și Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare își va câștiga funcția prin vot.

„Mi l-aș dori în funcția de secretar general pe Gheorghe Flutur, ne știm de atâta vreme, ne înțelegem de priviri. Aș dori ca domnul Flutur să fie secretar general, dacă voi câștiga alegerile”, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă a avut discuții cu Monica Macovei pentru ca grupul reprezentat de ea să renunțe să candideze la președinția partidului, Blaga a spus că a avut foarte multe discuții cu Monica Macovei și Cristian Preda și că a ajuns la concluzia că cele două proiecte de moțiuni sunt compatibile.

El a spus că la moțiunea sa a lucrat inclusiv Traian Ungureanu. „Fiecare își va câștiga funcțiile prin vot la Consiliul Național, mi-aș dori foarte mult ca cei doi să facă parte din conducerea partidului”, a spus Blaga.

Întrebat dacă Roberta Anastase și Elena Udrea îl susține, Vasile Blaga a spus: „Eu încă de la început am avut discuții cu colegii pe care îi vedeți și cu șefii de organizații, în rest, cine a dorit a venit și a semnat moțiunea. Îmi pare rău că nu au fost în bucurești parlamentarii în aceată perioadă, mi-aș fi dorit să vină cât mai mulți alături de noi”.

Vasile Blaga și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PDL însoțit de mai mulți susținători printre care Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Radu F Alexandru, Cristian Poteraș, Radu Berceanu, Costică Canacheu, Silviu Prigoană și fiul său.

Blaga a mai spus că funcțiile de conducere în partid se ocupă prin vot la Convenția Națională, dar că sigur că mulți dintre susținătorii săi vor fi în aceste funcții.