Blaga: PDL va iniția mișcări de stradă serioase dacă se votează Legea Amnistiei

Publicat: 15 12. 2013, 14:49
Actualizat: 05 02. 2019, 13:39

Președintele PDL, Vasile Blaga, spune că PDL ia în calcul „mișcări de stradă serioase” în cazul în care se votează în Parlament Legea Amnistiei, pentru a informa populația despre efectele acesteia, adăugând: „Dacă toți vom fi soldați disciplinați ai acestui partid, vom recâștiga pozițiile avute”.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la ședința Consiliului de Coordonare Județean al PDL Cluj, că USL a ales bine perioada pentru „a da atacuri” la adresa statului de drept, pentru că, de Crăciun, oamenii au alte preocupări.

„Acești oameni nu au renunțat la niciunul dintre obiectivele propuse în puciul din 2012. Au dorit superimunitatea încă din februarie. Să știți că nu se vor opri aici, vor încerca să vină și cu amnistia. PDL va intra în grevă parlamentă dacă doar o pun pe ordinea de zi, nu putem fi părtași la asemenea acțiuni. Iar dacă cumva o votează, inițiem mișcări de stradă serioase, în care să conștientizeze populația ce se întâmplă. Perioada a fost bine aleasă să dea atacuri la statul de drept, vine Crăciunul și lumea are alte obiective. Noi trebuie să fim mai puternici ca niciodată. Dacă toți vom fi soldați disciplinați ai acestui partid, vom recâștiga pozițiile pe care le-am avut”, a subliniat Blaga.

Proiectul de modificare a Codului Penal și cel privind amnistia trebuie rediscutate și aprobate de Parlament după ce vor fi analizate și cu Ministerul Justiției, CSM și Parchet, dar și cu Comisia Europeană, pentru a se stabili dacă este încălcată vreo obligație internațională a României, declara liderul PSD, premierul Victor Ponta.