Blaga: Ponta inventează o nouă temă tare, ruperea pactului cu președintele

Publicat: 11 02. 2013, 11:41
Actualizat: 01 11. 2016, 10:07

Premierul Victor Ponta inventează „teme după teme” atunci când se află în dificultate, noua temă fiind „ruperea pactului cu președintele”, a declarat, luni, președintele PDL Vasile Blaga.

„Ponta nu vine decât să accentueze că nu îl interesează modul ân care guvernează țara, ci propria imagine. Când este în dificultate inventează teme după teme, să abată atenția publicului (…) Să își facă treaba în țară și să se apuce de absorbția fondurilor europene”, a declarat Blaga, înaintea ședinței BPN al PDL.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seara, că acordul de colaborare semnat cu președintele Traian Băsescu rămâne în vigoare și este unul important pentru România deși consideră că multe dintre elementele din document privind poziția care trebuie adoptată de România în probleme externe nu mai sunt valabile.

Șeful Guvernului s-a referit astfel la prevederile din acord privind legarea aderării la Schengen de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și bugetul comunitar al României pentru perioada 2014-2020.

„Ce am stabilit în pactul de colaborare nu mai e valabil. Ce am stabilit legat de MCV și de aderarea la Schengen nu a fost respectat, ce am stabilit să obținem la Bruxelles nu am obținut”, a spus Ponta, duminică, la RTV.

Întrebat dacă în aceste condiții consideră că acordul semnat cu Băsescu a fost încălcat, Ponta a răspuns însă negativ, afirmând că acesta rămâne valabil.

Președintele Traian Băsescu a declarat că fără transmiterea către guvernele țărilor UE a unei scrisori semnate de premier și președinții Camerelor privind aspectele negative din raportul MCV, România are șanse aproape zero privind o decizie de aderare la Schengen în Consiliul JAI din martie.

Premierul Ponta a afirmat însă că președintele Traian Băsescu luptă împotriva intereselor României dacă se bate pentru ca decizia din luna martie privind aderarea la spațiul Schengen să fie legată de Mecanismul de Cooperare și Verificare.