Blaga: Președintele Băsescu a fost dezinformat. Nu cred că Elena Udrea va pleca din PDL

Publicat: 24 03. 2013, 20:38
Actualizat: 11 02. 2019, 16:31

Vasile Blaga consideră că președintele Traian Băsescu a fost dezinformat în privința a ceea ce s-a întâmplat la alegerile din PDL și nu a exclus la relația dintre democrat-liberali și șeful statului va exista și pe viitor în măsura în care acesta îți va dori. Mai mult, liderul PDL a spus că nu crede că Elena Udrea va pleca din partid și nici că formațiunea pe care o conduce se va rupe.

„Cred că președintele nu a fost informat corect cu ceea ce s-a întâmplat după vot. Cred că a fost dezinformat (…) Relația sa cu PDL va fi cum va dori domnia sa”, a spus Blaga, comentând că „timpul rezolvă multe probleme. El care a admis însă că fost surprins și l-a deranjat mesajul de adio transmis sâmbătă seară de Traian Băsescu pedeliștilor.

„Mă doare ce a făcut. A avut o preferință, dar să te superi pe partid că nu a ieșit ce ai dorit, asta mă supără un pic”, a spus Blaga.

Liderul PDL a susținut că partidul nu se va rupe, în ciuda tensiunii de la Congres, și nici Elena Udrea sau Emil Boc nu vor pleca pentru a construi o altă formațiune. „Nu cred că doamna Udrea va pleca. (…) Nu cred nici în scenariul cu Boc. Emil Boc ține mult la PDL”, a afirmat Blaga. Cu toate acestea, el a recunoscut că până acum nu a vorbit nici cu Udrea, nici cu Boc, însă va avea o discuție duminică seara cu fostul premier.

Liderul PDL a mai spus că își dorește ca în viitoarea echipă ce conducere a partidului care va fi aleasă peste două săptămâni să se regăsească reprezentanți din ambele curente. Întrebat cât de aproape ar vrea să o aibă pe Elena Udrea în conducerea democrat/liberalilor, Blaga a răspuns: „cât va dori partidul”.

„Nu am de oferit vreo funcție nimănui. M-aș bucura să se găsească din ambele curente. Eu sunt președintele partidului, nu stăpânul său”, a mai spus el, insistând că de acum că adversarul PDL este USL, iar democrat-liberalii trebuie să-și concentreze energia într-o opoziție dură la Uniunea Social Liberală.