Blaga respinge acuzații de plagiat apărute în presă la adresa sa

Publicat: 11 07. 2012, 16:24
Actualizat: 06 08. 2014, 16:35

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că respinge acuzațiile de plagiat apărute în presă la adresa sa, menționând că el nici măcar nu și-a elaborat teza de doctorat și n ua publicat nimic care să poată fi atacat.

„În încercarea disperată a unora de a-l salva pe Victor Ponta de plagiat, de hoție, unii vor să arate că toți suntem la fel, că toți plagiem, numai că nu e nimic mai fals. Fac trimitere la trei referate pe care le-am susținut, în calitate de doctorand, referate care sunt, toată lumea știe, elemente de lucru pentru realizarea unei teze de doctorat. Nu sunt referate publice. Ele au fost acceptate de către comisia respectivă, eu nici măcar nu mi-am elaborat teza de doctrorat, vedeți în C.V. ul meu. Nu am publicat nimic care să poate fi atacat cu virgula”, a precizat Blaga.

Un cotidian central a publicat, miercuri, un material potrivit căruia lucrările de cercetare doctorală ale lui Vasile Blaga sunt copiate în procent de 33%, potrivit programului anti-plagiat strikeplagiarism.com.