Blaga: Salut moțiunea Monicăi Macovei, dar ar trebui să fie mai atentă la exprimări

Publicat: 25 02. 2013, 12:14
Actualizat: 28 04. 2017, 11:29
Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că salută moțiunea Monicăi Macovei pentru șefia PDL, dar a arătat că europarlamentarul ar trebui "să fie mai atentă la exprimări", menționând că "acei FSN-iști" au susținut-o pe ea și pe Cristian Preda să intre în Parlamentul European.

Întrebat dacă PDL se împarte în reformiști și FSN-iști, așa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea moțiunii „Reformiștii” a Monicăi Macovei, vasile Blaga a răspuns: „Nu. Salut moțiunea doamnei Macovei și a colegilor din grupul respectiv, dar cu câteva nuanțe din declarațiile domniilor lor eu cel puțin nu sunt de acord cu ele. Reformiști, FSN-iști, aici domnul Preda a fost membru de partid înainte de ’89 și doamna Macovei nu cred că putea fi procuror dacă nu era membru de partid. Acei FSN-iști i-au trimis în Parlamentul European, i-au susținut să intre în Parlamentul European, i-a susținut ca miniștri, când nici măcar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor”, a precizat Blaga, înainte de ședința BPN al PDL.

El a arătat că nu știe dacă aceștia mai rămân în partid dacă nu câștigă.

„Dacă nu câștigă eu mă gândesc dacă („reformiștii” – n.r.) mai rămân în partid. Nu mi se pare o abordare fericită. Adică, ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democrație. Dacă tot ții la partidul ăsta pe care vrei să-l conduci, eu cred că ține și vrea să-l conducă, dar să fie mai atentă la exprimări”, a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

El s-a referit și la declarațiile „reformiștilor” din partid care doresc să se „bată” cu stânga socialistă. „Cine i-a oprit? Tocmai am avut o bătălie acum două luni pe care am pierdut-o din păcate. Nu i-am văzut în țară nici pe dânsa, nici pe domnul Preda. De la Bruxelles pot să vorbești, bătălia a fost în toate satele și comunele României”, a arătat Vasile Blaga.

El a fost întrebat cum comentează unele afirmații ale Monicăi Macovei care ar fi spus că ar dori „exorcizarea spiritului FSN-ist din PDL” în cazul în care va câștiga ea alegerile. „Nu mă pricep, nu sunt nici popă, mă scuzați preot, nu mă pricep la vrăjitorii, întrebați-o pe dânsa”, a spus Blaga.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei și-a anunțat candidatura la șefia partidului, ea precizând, în conferința de presă susținută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moțiunea pe care o depun împreună se numește „Reformiștii”.

„Candidez la președinția PDL, moțiunea pe care o depunem împreună se numește «Reformiștii»”, a spus Macovei.