Blaga spune că PDL va ataca la Curtea Constituțională legea privind CC

Publicat: 18 07. 2012, 18:05
Actualizat: 13 08. 2014, 15:07
Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că democrat-liberalii vor ataca la Curtea Constituțională legea privind CC.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că democrat-liberalii vor ataca la Curtea Constituțională legea privind CC.

Blaga a fost întrebat dacă PDL va ataca la CC legea privind CC.

„Da. Avem cinci zile la dispoziție. Din momentul în care se depun la Secretariatul Senatului cele două legi de aprobare a ordonanței, avem cinci zile, după ce acest lucru e citit de președintele de ședință, sper să facă asta”, a răspuns Vasile Blaga.

Senatul, forul decizional, a adoptat, miercuri, legea de aprobare a OUG privind funcționarea Curții Constituționale în varianta Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat tot miercuri, cu 159 voturi „pentru” și 7 abțineri, modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituțională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ și care afectează valori și principii constituționale.

Votul a fost dat în absența deputaților PDL care au părăsit ședința în semn de protest pentru că Ordonanța nu a fost respinsă în totalitate.

În timpul dezbaterilor generale, deputații PNL, PSD și UNPR au susținut raportul comisiei juridice care prevede modificarea OUG privind CC în sensul că se pot contesta la Curtea Constituțională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ și care afectează valori și principii constituționale, în timp ce PDL a considerat că prin acest raport se limitează atribuțiile Curții.