Blaga: Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el și cu USL

Publicat: 11 02. 2013, 15:22
Actualizat: 20 03. 2017, 16:26

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că a observat că premierul este foarte supărat pentru că opoziția a atacat la CC Bugetul pe 2013, adăugând: „Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el și cu USL”.

„Am observat că domnul Ponta este extrem de supărat că am atacat Bugetul la Curtea Constituțională. Vreau să-i spun domnului Ponta că mort este el și cu USL și este mort încă din octombrie, când trebuia să vină cu Bugetul de stat în fața Parlamentului”, a spus Vasile Blaga, după ședința BPN.

El a adăugat că nimeni nu l-a oprit pe Victor Ponta să vină cu bugetul la timp, dar nu a făcut acest lucru pentru că nu avea cum să suporte financiar promisiunile făcute în campania electorală.

PDL a atacat, vineri, Legea bugetului la Curtea Constituțională.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum și fără a lua în considerare amendamentele opoziției, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat, arată PDL în sesizarea către Curtea Constituțională, menționând că a fost încălcată și o recomandare a Comisiei de la Veneția.

Majoritatea parlamentară a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2013 „după o analiză superficială și neconstituțională a exigențelor sociale, economice, juridice și de altă natură din societatea românească”.

PDL susține că la dezbateri au fost încălcate repetat prevederile articolului 22 din Regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului care stipulează că „în timpul ședințelor, președinții grupurilor parlamentare pot cere președintelui ședinței comune verificarea întrunirii cvorumului”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că „mortul PDL” a atacat bugetul la Curtea Constituțională ca să arate că încă „respiră”, apreciind că românii nu sunt interesați de concursul „care e mai viu, Vasile Blaga sau Elena Udrea, întrucât amândoi sunt morți”.