Blocaj la negocierile PSD – PNL din Parlament: liberalii refuză propunerea social-democraților. PLUS Cum se împart comisiile

Publicat: 13 12. 2012, 18:48
Actualizat: 29 07. 2014, 20:41

Negocierile dintre liberali și social-democrați pentru împărțirea comisiilor de specialitate din Parlament au eșuat, reprezentanții PNL nefiind de acord cu propunerea PSD de a se mări numărul comisiilor la 22. Ideea social-democraților venea în contextul în care și viitorul Guvern urmează să fie compus din 22 de ministere.

PNL și PSD au stabilit totuși un algoritm pentru împărțirea comisiilor din Parlament. Astfel, dacă se va merge pe varianta propusă de PSD, împărțirea comisiilor parlamentare se va face astfel: PSD – 8, PNL – 6, PC – 2, PDL – 3, PPDD – 1, UDMR – 1, minorități 1 pentru Camera Deputaților, respectiv PSD 8, PNL – 6, PC 1, PDL 3, PPDD 2 și UDMR 2 la Senat.

În varianta propusă de PNL, cu mai puține comisii, PSD va avea câte 7 șefii de comisii, iar PNL câte cinci.

Contrele între cele două tabere au blocat negocierile, ele urmând să fie reluate în cursul zilei de mâine. La negocierile care au avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților au participat din partea PSD Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea și Liviu Dragnea, iar din partea PNL, Dan Radu Rușanu, Mihai Voicu și Eduard Hellvig.