Boagiu, despre unificarea dreptei: „Nu excludem un dialog cu PNL”

Publicat: 10 11. 2013, 16:33
Actualizat: 28 07. 2014, 17:23

Prim-vicepreședintele PDL Anca Boagiu a spus, duminică, la Brașov, că la europarlamentare partidul va avea o listă proprie de candidați, precizând că, după alegeri, democrat-liberalii sunt dispuși la un dialog pentru unificarea dreptei, neexcluzând un dialog și cu PNL, „care trebuie să se curețe”.

Anca Boagiu a declarat, într-o conferință de presă, că după alegerile europarlamentare, la care partidul va avea o listă proprie de candidați, se va lua în discuție, din 2014, și alianțe cu alte partide pentru „unificarea dreptei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Poziția PDL este fermă. Ne prezentăm la alegerile europarlamentare cu o listă proprie și după ce vor avea loc aceste alegeri suntem dispuși la un dialog pentru unificarea dreptei, dar cu condiția ca dreapta să fie și curată”, a spus Boagiu.

Prim-vicepreședintele PDL a mai spus că nu exlude un dialog și cu PNL pentru formarea unei alianțe.

„Nu excludem un dialog cu PNL, care trebuie să se curețe și, mai mult decât atât, să se orienteze, sau să se reorienteze, mai bine zis, către politicile de dreapta. Din nefericire, azi ei sunt la remorca PSD și tot din nefericire pentru ei, promovează un buget de stat socialist, fără nicio componentă liberală”, a afirmat Anca Boagiu.

Boagiu a participat, duminică, la sediul PDL Brașov, la alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la președinție, 81,4% dintre democrat-liberalii brașoveni votându-l pe Cătălin Predoiu, iar 18,6% pe Gheorghe Falcă.