Boc: Organizarea Congresului PPE la București, o reușită a PDL

Publicat: 16 10. 2012, 14:37
Actualizat: 07 10. 2014, 13:01

Fostul președinte al PDL Emil Boc spune că organizarea Congresului PPE la București reprezintă o reușită a PDL și o recunoaștere a meritelor partidului în ceea ce înseamnă poziția sa în Europa, transmite corespondentul Mediafax.

„Organizarea Congresului PPE la București este o reușită a PDL care a reușit să aducă peste 17 lideri din UE, șefi de stat și de guvern, președintele PPE, pe președintele Comisiei Europene. Este o recunoaștere a meritelor PDL în ceea ce înseamnă poziția lui în Europa și capacitatea de a guverna țara în cele mai grele momente ale crizei economice. Este o formă de recunoaștere din partea PPE că PDL și-a sacrificat imaginea și voturi în perioadă de maximă criză economică pentru a da soluții necesare țării, chiar dacă ele nu au fost cele mai bune din punctul de vedere al imaginii partidului și al voturilor obținute în diverse competiții electorale”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Emil Boc.

El a arătat că organizarea Congresului PPE la București este un succes pentru PDL în condițiile în care PSD nu a putut organiza congresul socialiștilor europeni la București deoarece aceștia au preferat să îl țină la Bruxelles, pentru că „nu doreau să își asocieze numele cu PSD-ul din România”.

Potrivit acestuia, România are toate șansele să obțină un post de vicepreședinte al PPE, pe care îl merită ca atare, iar PDL o va susține pe Anca Boagiu pentru un post de vicepreședinte.

„Este un post pe care PDL îl merită pe deplin, având în vedere poziția pe care o are în rândul partidelor populare europene din Europa”, a afirmat fostul lider democrat-liberat.

Emil Boc a precizat că va fi prezent la București într-una din zilele Congresului PPE.
Congresul PPE se va desfășura, miercuri și joi, la Palatul Parlamentului. La Congres vor lua parte aproximativ 1.200 de participanți din 40 de țări europene.