Boc: Ponta a dat jos un Guvern fiind împotriva gazelor de șist, azi e campionul acestor gaze de șist

Publicat: 25 10. 2013, 12:04
Actualizat: 28 09. 2018, 08:46

Fostul premier Emil Boc a declarat, vineri, că prim-ministrul Victor Ponta „a dat jos un guvern susținând poziția împotriva gazelor de șist, iar astăzi este campionul acestor gaze de șist”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, vineri, de jurnaliști cum comentează declarațiile premierului Victor Ponta de susținere a exploatării gazelor de șist, Emil Boc a spus că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un Guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii.

„Eu constat că Victor Ponta a dat jos un guvern susținând poziția împotriva gazelor de șist, iar astăzi este campionul acestor gaze de șist. Asta spune totul despre politicianul Victor Ponta. Nu am detaliile tehnice pentru a mă putea pronunța pe subiect, pentru că trebuie analizat, eu doar constat că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii”, a spus Boc.

Guvernul va sprijini toate explorările de resurse neconvenționale, respectiv gaze de șist, convins că mulți protestatari sunt deschiși la explicații, iar în final va rămâne o minoritate radicală care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majorității o decizie, declara marți, la Washington, premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții companiei americane Chevron.

El a arătat din nou că, pentru România, independența energetică este un obiectiv strategic național, care poate fi atins prin folosirea resurselor convenționale, inclusiv cele din Marea Neagră, dar și printr-un sprijin pe care Guvernul este foarte hotărât să îl acorde tuturor explorărilor de resurse neconvenționale, de gaze de șist, efectuate în România nu doar de compania americană Chevron, ci și de alte companii, atât timp cât sunt respectate toate standardele de mediu.