Boc:USL să înțeleagă că democrația nu înseamnă doi lupi și o oaie care votează ce să mănânce la cină

Publicat: 19 06. 2013, 15:20
Actualizat: 27 09. 2018, 20:39

Fostul premier Emil Boc consideră că procesul de revizuire a Constituției este „cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democrație” și spune că USL trebuie să înțeleagă că „democrația nu înseamnă doi lupi și o oaie care votează ce să mănânce la cină”.

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că procesul de revizuire a Constituției i se pare „cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democrație, când un Parlament își propune să revizuiască Constituția fără să țină cont de voința exprimată de români printr-un referendum validat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu nu am întâlnit, după 1989, o altă formă mai directă și mai clară de sfidare a principiilor și regulilor democrației din România și a funcționării statului de drept. Dacă USL are 70 la sută în Parlament, nu înseamnă că vine implicit și cu valorile democrației, ci, dimpotrivă, le calcă în picioare. USL trebuie să înțeleagă că democrația nu înseamnă doi lupi și o oaie care votează ce să mănânce la cină. Se pare că USL aste crede că înseamnă democrația, pentru că are 70 la sută”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, reprezentanții USL nu pot să ignore și să sfideze oamenii care, în 2009, și-au exprimat o opțiune clară și fără echivoc privind 300 de parlamentari și Parlament unicameral.

„Cei de la USL compromit o reformă constituțională, prin ignorarea principiilor democratice și a voinței oamenilor”, a conchis Emil Boc.