Bogdan Trif este propunerea PSD pentru Ministerul Turismului. Acesta a absolvit Facultatea de Agronomie

Publicat: 26 01. 2018, 14:29
Actualizat: 25 03. 2019, 18:55

Bogdan Trif s-a născut în 28 aprilie 1977, are 41 de ani și este căsătorit.

Înainte de a fi propus pentru funcția de ministru al Turismului, Bogdan Trif a fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, unde lucrează din 31 martie 2016.

Anterior, Bogdan Trif a fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, în această instituție lucrând din 2004, când s-a angajat ca și consilier.

Bogdan Trif este absolvent al Facultății de Agronomie, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, fiind inginer. A urmat un program de masterat la Facultatea de Științe Ecologice și altul de Managementul Securității, Sănătății și Relațiilor de Muncă, la Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth”, din Sibiu.

În perioada 2009 – 2012, Bogdan Trif a urmat și cursurile Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Alma Mater Sibiu.

Din aprilie 2017, Bogdan Trif este și președinte al PSD Sibiu, acesta schimbându-l din funcție pe Ovidiu Sitterli, în acel moment deputat PSD.

Ulterior, Sitterli a demisionat din partid și a rămas deputat independent.

Surse politice declarau, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că Bogdan Trif, comisarul Gărzii Naționale de Mediu și președinte al PSD Sibiu, ar putea prelua mandatul de ministru al Turismului de la Mircea Titus Dobre.