Buda: Strategia Guvernului de subjugare a justiției va avea repercusiuni grave asupra imaginii țării

Publicat: 16 01. 2013, 20:35
Actualizat: 27 09. 2018, 22:45

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, consideră că strategia Guvernului Ponta „de subjugare a justiției” va avea „repercusiuni grave asupra imaginii României la nivel european și internațional”, cerând premierului să renunțe la maniera „dictatorială” de a face politică.

Daniel Buda afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că încercarea unor reprezentanți ai puterii de desființare a Agenției Naționale de Integritate (ANI) echivalează cu „un atentat la siguranța națională”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Asistăm, pe lângă cel mai rușinos scandal din justiția românească, legat de alegerea noului președinte al CSM, și la o încercare de desființare a unor instituții care în permanență au fost apreciate și recunoscute de oficialii europeni în rapoartele de monitorizare și evaluare. Încercarea unor reprezentanți ai puterii privind desființarea ANI echivalează cu un atentat la siguranța națională. Cer premierului Victor Ponta să renunțe la această manieră dictatorială de a face politică și să respecte statul de drept și statutul european al României. Strategia Guvernului de subjugare a justiției va avea repercusiuni grave asupra imaginii României la nivel european și internațional”, se arată în documentul citat.

Liderul PDL Cluj îi atrage atenția premierului Ponta că este „direct responsabil, la cel mai înalt nivel, de ceea ce se întâmplă în această zonă, dar și în ceea ce privește imaginea României la nivel european”.

„Vă solicit în mod public să luați poziție față de astfel de atitudini care pun în pericol România și statul de drept”, susține Buda.