Călin Popescu Tăriceanu, președinte Senat: Anumite declarații fulminante sau furibunde ale unor ziariști care cheamă la nesupunere civică nu sunt normale

Publicat: 03 06. 2018, 22:13
Actualizat: 25 03. 2019, 21:30

„Nu am cum să ghicesc intențiile președintelui. Ce remarc însă în această săptămână, după decizia CCR, am văzut o serie de declarații FULMINANTE sau FURIBUNDE din partea unora și altora, a unor ziariști care cheamă la NESUPUNERE CIVICĂ. Dezbaterea s-a dus în zona politică, ceea ce e anormal, pentru că aici nu e o chestiune de alegere. Nu e o problemă politică, ci una juridică și de legalitate, de respectare a Constituției și a legilor în vigoare. Cred că aceasta e abordarea corectă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Președintele Senatului a precizat și că ambasadele și-au nuanțat poziția în acest caz.

„În ultima săptămână, nu am mai avut contacte cu nimeni (din zona diplomației -n.r.) în acest sens, însă am mai avut anterior și am constatat o puternică nuanțare în pozițiile pe care le exprimă (ambasadele -n.r.). După tam-tamul cu legile justiției, după ce ele au trecut prin filtrul CCR și s-a văzut că NIMIC din ce a apărut în spațiul public nu s-a întâmplat, adică înfrânarea luptei anticorupție, independența procurorilor, atunci și-au schimbat și ei atitudinea”, afirmă președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că președintele Klaus Iohannis NU ARE ALTERNATIVĂ după decizia Curții Constituționale. „E o mică criză constituțională care trebuie depășită din multe motive. În primul rând, președintele e preocupat ca și noi că România trebuie să preia președinția Consiliului UE în 2019. Nu putem intra cu o CRIZĂ în 2019. Trebuie să degajăm terenul și chestiunea aceasta s-o lăsăm pentru trecut”, a conchis președintele Senatului.