Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moțiunea trece

Publicat: 10 10. 2019, 10:36

„Da, astăzi moțiunea trece. Sunt convins. După cum știți, președintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora va desemna un prim-ministru. Premierul va trebui să pregătească un program de guvernare pe care să îl prezinte Parlamentului împreună cu lista Guvernului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, la Parlament.

Întrebat dacă ALDE ar susține un guvern de tranziție pentru un an de zile, Tăriceanu a răspuns: „Da, am mai declarat lucrul acesta. Mi se pare că avem la dispoziție două soluții. Una politică, bazată pe un guvern politic și o soluție tehnocrată, care mie îmi displace. Nu am încredere în guvernele tehnocrate. Soluția politică ar trebui să se bazeze pe cei care au inițiat moțiunea, adică pe PNL”.

Liderul ALDE a adăugat că nu crede în varianta alegerilor anticipate.

„Cunosc prea bine parlamentul ca să îmi fac astfel de iluzii. Nu, ALDE nu va face parte din viitorul Guvern”, a conchis Tăriceanu.

Moțiunea de cenzură este dezbătută la momentul transmiterii acestei știri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.