Când a aflat Băsescu de accidentul din Muntenegru. „Nu cred că premierul, care juca baschet, n-a fost informat”

Publicat: 04 07. 2013, 22:17
Actualizat: 21 03. 2015, 08:34

Ora la care președintele Traian Băsescu a fost informat de accidentul din Muntenegru a fost 18.55, la mai puțin de 60 de minute de la tragedia din canionul Moraca în care un autocar cu aproape 50 de români s-a răsturnat în urmă cu două spătămâni. „Eu am știut la 7 fără 5. Nu cred că premierul, care era în Piața Constitiției, juca baschet, nu a fost informat și el. Dar n-au estimat gravitatea incidentului”, a susținut Traian Băsescu, într-un interviu televizat.

În opinia președintelui, instituțiile s-au mobilizat, dar comunicarea „a fost catastrofală”. Cel care a reacționat rapid și corect a fost Raed Arafat, spune Băsescu, declarându-se mulțumit și de prestația ambasadorului român la Podgorica. În secretarul de stat de la Ministerul Sănătății ar fi stat însă, crede președintele, „norocul lui Ponta”.

„Trimiterea lui Arafat a demonstrat că statul român are capacitatea să-și repatrieze cetățenii aflați într-o situație dificilă. Norocul premierului a fost că Arafat, dacă a văzut că el joacă baschet, s-a apucat să-și facă treaba”, a comentat Băsescu la Digi 24.