Când se deschide circulația pe Drumul expres Craiova – Pitești? / CNAIR: Lucrările sunt finalizate cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual

Publicat: 22 12. 2023, 14:12
Actualizat: 22 12. 2023, 14:15

Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 12.00 se deschide circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România, Craiova – Pitești (DEx12). Lucrările pe cei 31,75 km ai tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) sunt finalizate cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual, anunță șeful CNAIR, Cristian Pistol.

De mâine se va putea circula pe 71,6 km ai Drumului expres Craiova -Pitești. Circulația pe tronsonul 2 a DEx12 între Robănești și Valea Mare a fost deschisă în totalitate în vara anului trecut, transmite CNAIR.

În lungime totală de 31,75 km, tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Drumarul a fost selectat în septembrie 2020 și a avut termen de proiectare 12 luni și un termen de execuție de 24 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 782, 45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor, finanțare asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și premierul Marcel Ciolacu au anunțat deschiderea  lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3). (detalii AICI)

Sursa/ CNAIR

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Guvernul deblochează proiectele din infrastructură / Ciolacu: La finalul săptămânii se va circula pe Drumul expres Craiova – Pitești

EXCLUSIV | Vești bune! Ce au găsit șefii din “Transporturi” pe loturile lui Umbrărescu din Drumul Expres Craiova-Pitești (FOTO)