VIDEO | Guvernul deblochează proiectele din infrastructură / Ciolacu: La finalul săptămânii se va circula pe Drumul expres Craiova – Pitești

Publicat: 21/12/2023, 11:41
Actualizat: 21/12/2023, 22:54

În începutul ședinței de guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a precizat că pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de investiții în infrastructura României, derulate de Ministerul Transporturilor. Acesta le-a dat și o veste bună românilor: din această săptămână se va circula pe noua autostradă Chețani-Câmpia Turzii.

Premierul Marcel Ciolacu a  justificat majorarea bugetului cu 30% de la Transporturi pentru 2024 prin prisma proiectelor de investiții în infrastructura de transport pe care ministrul Sorin Grindeanu le desfășoară.

De aceea, transporturile au în 2024 un buget cu aproape 30% mai mare ca livreze conform așteptărilor românilor, a spus primul-ministru.

30 de miliarde lei va avea la dispoziție Sorin Grindeanu, în 2024, cu aproape 7 miliarde mai mult decât anul acesta. Mai mult de jumătate din bani, 20,4 miliarde lei, merg pentru susținerea proiectelor deschise pe fonduri europene, a transmis ministrul Grindeanu, la o conferință de presă comună cu premierul României pe 19 decembrie. (detalii AICI)

Avem astăzi pe ordinea de zi opt sau nouă proiecte legate de infrastructură autostrăzi, și centuri ocolitoare și electrificare de căi ferate. Asta arată concret ritmul în care se lucrează în această guvernare pe zona de transporturi, a spus Ciolacu.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi, amintim aici:

  1. HG privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură”, și
  2. HG privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum Expres Arad – Oradea”.

Joi la ora 15:00 se deschide circulația pe lotul Chețani-Câmpia Turzii

Premierul a anunțat și deschiderea, în cursul zilei de joi, a noului lot de 15,7 km ai Autostrăzii Transilvania (A3). Imediat în săptămâna viitoare, se va deschide și drumul expres Craiova – Pitești, transmite Marcel Ciolacu. (detalii AICI)

Acest final de săptămână se va circula pe un nou lot de autostradă Chețani-Câmpia Turzii și pe lotul trei din drumul expres Pitești-Craiova. Am fost recent pe ambele șantiere cu dl. ministru Grindeanu. Am certitudinea la anul vor fi cu mult peste 100 de noi kilometri de autostrăzi și drumuri expres, inaugurate, a conchis premierul Marcel Ciolacu. 

În lungime totală de 31,75km, tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Drumarul a fost selectat în septembrie 2020 și a avut termen de proiectare 12 luni și un termen de execuție de 24 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 782, 45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor (finanțare asigurată prin POIM).

După darea în folosință a lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3). Vorbim aici de tronsonul de autostradă Târgul Mureș – Cluj – Sebeș – Deva -Holdea.

În acest context, cea mai lungă bucată continuă de autostradă din România va avea aproximativ 245 de kilometri, după darea în folosință a lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3). Vorbim aici de tronsonul de autostradă Târgul Mureș – Cluj – Sebeș – Deva -Holdea.

„După finalizarea celor 9 km ai lotului lipsă al A1 (Margina – Holdea) se va putea circula continuu pe mai mult de 400 de km de autostradă între Târgu Mureș și Nădlac”, transmite șeful CNAIR, Cristian Pistol.

CITIȚI ȘI:

UPDATE VIDEO | Parlamentul a adoptat BUGETUL, cu 299 voturi „pentru” / Ciolacu: Mulțumesc colegilor din coaliție

VIDEO | Scandalul din Parlament, ajuns în presa de limbă maghiară/ Ghiță, despre „urecheala” aplicată sanatorului USR: Am vrut să îl apăr pe Ciolacu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?