Candidatura la CJ a lui Dumitrescu nu a fost pe ordinea de zi a ședinței PNL/ Stroe: Organizația Județeană și-a asumat întreaga resposabilitate

Publicat: 25 04. 2024, 17:32
Actualizat: 25 04. 2024, 17:47

This browser does not support the video element.

Candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova nu s-a regăsit pe agenda Biroului Politic Național al PNL în ședința de joi după amiază, deși Lucian Bode a depus o sesizare la Curtea de Arbitraj a PNL.

 

Nu au fost detalii suplimentare discutate în ședința Biroului Politic Național de astăzi. De altfel, încă de ieri Organizația Județeană și-a asumat încă de ieri întreaga resposabilitate politică pentru acest gest, de a nu solicita avizul și validarea Biroului Național pentru această candidatură.Secretarul general, conducerea partidului a sesizat încă de ieri Curtea de arbitraj a partidului spre soluționare. Astăzi acest subiect nu s-a găsit pe agenda discuțiilor, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

 

Nicolae CIUCĂ aruncă la Curtea de Arbitraj decizia cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu

Nicolae Ciucă a tot amânat luarea unei decizii pe subiectul susținerii unei noi candidaturi a lui Iulian Dumitrescu. Niciun BPN, de la debutul scandalului, nu a tranșat problema.

Ultima declarație a liderului PNL pe acest subiect a fost că BPN nu are o solicitare de susținere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu din partea organizației Prahova.

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la C.J. Prahova

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Declarația vine în contextul în care PNL Prahova a anunțat miercuri că Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura la Biroul Electoral Județean. Dumitrescu este pus sub acuzare de DNA într-un dosar de corupție și anunțase în februarie că renunță la toate funcțiile politice din partid, inclusiv la șefia PNL Prahova.

Zilele trecute a anunțat, însă, că încă este președinte al organizației județene a PNL, iar miercuri partidul de la Prahova a anunțat că și-a depus candidatura pentru un nou mandat la președinția CJ Prahova, funcție pe care la ora actuală are interdicție să o exercite.