Carmen Avram: Poate ALDE vrea să obțină ceva din partea PSD

Publicat: 20 08. 2019, 17:53

„Dacă spui despre guvernare că e potențial impotentă, deși ALDE are parteneri de coaliție în guvernare, cumva îți blamezi și membri de partid. Pot spune sigur că PSD nu va face pasul destrămării. PSD consideră că are obligația de a rămâne la guvernare atâta timp cât oamenii care au votat PSD și ALDE în 2016 le păstrează mandatul. Atâta timp cât sunt susținuti în continuare, PSD vrea să rămână la guvernare. Din punctul meu de vedere, PSD nu va face pasul spre destrămare. Știți că uneori prin tot felul de declarații se fac presiuni pentru a se obține ceva. Poate că ALDE vrea să obțină ceva din partea PSD”, a declarat, Carmen Avram, europarlamentar PSD, la Digi 24.

Întrebată cât se poate menține situația actuală, Carmen Avram a răspuns: „Doamna Dăncilă este o femeie care ridică steagul alb mereu. Este pacifistă, un politician normal. Doamna premier va continua să marșeze pentru această alianță până va atinge punctul de suportabilitate. Am intrat în PSD datorită ei”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție. De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice, inclusiv în UDMR.

Luni, la ședința coaliției, Viorica Dăncilă nu a fost prezentă.