Cât l-au costat pe Ponta cei 4 milioane de fluturași anti-Iohannis, împărțiți de Poșta Română cu talonul de pensie

Publicat: 05 12. 2014, 08:56

Puțin peste 200.000 de lei, adică aproape 50.000 de euro, a costat operațiunea PSD – Poșta Română „Iohannis taie pensiile”, au declarat pentru gândul surse politice. Pesediștii au încheiat în timpul campaniei prezidențiale un contract cu Poșta Română, valoarea contractului fiind confidențială. Aproximativ patru milioane de pensionari din întreaga țară au primit alături de fluturașul de pensie un flyer electoral de la PSD prin care erau anunțați că dacă va câștiga alegerile prezidențiale Klaus Iohannis, pensiile le vor fi tăiate.

Scandalul fluturașilor otrăviți împărțiți de pesediști a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale. Mai mulți pensionari au constatat că împreună cu pensia și talonul aferent, au mai primit o informare din partea Poștei Române – „Iohannis taie pensiile”. Conducerea Poștei Române s-a spălat repede pe mâini, afirmând că a încheiat un contract cu PSD pentru împărțirea acestor fluturași electorali și că pesediștii sunt responsabili pentru conținut.

„Victor Ponta și portavocile sale mint cu nerușinare încercând să-i sperie pe oameni că, odată ajuns președinte, Klaus Iohannis va gira tăieri de pensii și salarii. Este extrem de grav că PSD se folosește de o instituție de stat, Poșta Română, ai cărei angajați sunt obligați ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice și pliante cu aceste informații false”, au acuzat cei de la ACL campania de defăimare pusă la cale de social-democrați și Victor Ponta.

La conducerea Poștei Române se află un pesedist, care este vicepreședinte la PSD Diaspora. Instituția a refuzat să dea orice informație legată de contract, rezumându-se să spună că această acțiune este una specific unei companii de profil și că astfel de acțiuni au mai fost derulate și în alte campanii electorale.

„Aceste servicii, respectiv distribuirea de flyere de campanie electorală, fac parte din activitatea specifică a unui furnizor de servicii poștale și se regăsesc în portofoliul oricărui operator internațional de profil. Poșta Română, prin forța de vânzări, promovează în mod activ, egal și transparent către orice entitate interesată, indiferent de culoarea politică a acesteia, serviciile poștale de drop mailing (PostMesager) cu conținut electoral. Această acțiune se derulează cu ocazia fiecărei campanii electorale și urmărește atingerea obiectivelor financiare fixate pentru anul respectiv, ce provin din acest tip de servicii”, susținea Poșta Română după apariția scandalului.

Conducerea Poștei Române se delimita de conținutul mesajelor livrate, afirmând că nu își asumă în vreun fel responsabilitatea pentru acestea.

Tema a fost întreținută insistent de pesediști în timpul campaniei electorale. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, îi atenționa pe alegători că Iohannis va tăia din nou pensiile românilor.

„În spatele unor programe si promisiuni, se ascunde o mare, imensă, amenințare – aceea că PDL și Klaus Iohannis să taie, din nou, pensiile românilor!”, afirma într-un comunicat Rovana Plumb.

Prezidențiabilul Victor Ponta a folosit tema chiar și în timpul dezbaterilor televizate cu contracandidatului său Klaus Iohannis. Ponta i-a readus aminte lui Iohannis că cei din jurul său, care au făcut parte din guvernul Boc, au tăiat pensiile românilor.

„Domnule Ponta de ce i-ați mințit pe pensionari că voi tăia pensiile?”, i-a reproșat Iohannis la o dezbatere televizată. „Domnule Iohannis le-am spus ce veți face”, a fost răspunsul rapid al lui Victor Ponta.

Actualul președinte ales a caracterziat campania PSD la adresa sa drept una mizerabilă.

„Trebuie să constatăm că din partea PSD în special se poartă o campanie mizerabilă la adresa mea. Este vorba de o campanie mizerabilă purtată de întregul PSD, de toți purtătorii de mesaj, de purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a lui Victor Ponta. E o jenă publică, doamnelor, domnilor din PSD, ce faceți în aceasă campanie”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă. E inadmisibil ca PSD vină cu afirmații menite să sperie pensionarii din România. PSD a împrăștiat milioane de fluturași cu o minciună cum că eu am tăiat pensiile și voi tăia pensiile atunci când voi fi președinte. Nu am tăiat niciodată pensiile, cum nu le-a tăiat nimeni. Eu nu doresc să tai pensii, eu doresc o Românie prosperă, care face posibilă o creștere a pensiilor”, a fost poziția lui Klaus Iohannis.