Cătălin Drulă, despre o posibilă candidatură a sa la șefia USR: „Este o opţiune foarte posibilă şi validă”

Publicat: 05 04. 2022, 23:47
Actualizat: 06 04. 2022, 00:40
Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat marți că nu s-a hotărât încă referitor la o eventuală candidatură la șefia formațiunii, dar o astfel de idee reprezită „o opțiune posibilă și validă”.

Totodată, acesta a adăugat că este convins că vor exista și alte candidaturi pentru fotoliul lăsat liber de Dacian Cioloș, informează Agerpres.

„Voi anunţa această decizie în momentul în care o voi lua. Este o opţiune foarte posibilă şi validă. Congresul va fi în luna octombrie. Vă garantez că la noi nu va fi un singur candidat. Asta e o glumă – un congres organizat într-o singură săptămână. Toată lumea care ştie ceva dintr-un partid zice că atunci când ai o competiţie pe bune, reală, e nevoie de o lună – două în care se merge în filiale, se dezbat programe”, a declarat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: Florin Cîțu a dat guvernarea României PSD-ului, militarilor și serviciilor

Drulă a declarat, referitor la Florin Cîțu, că acesta „a dat guvernarea PSD, militarilor și serviciilor”, preferând acest lucru în loc de a construi, alături de USR, o guvernare de dreapta, care să reprezinte o alternativă liberală viabilă pentru România.

„Ce fac dumnealor (liberalii, n.red.) la dumnealor în partid e treaba lor, până la urmă, cât timp nu influenţează România. Dar ce au făcut atunci a influenţat România. Acelaşi sistem de putere de tip militar, cu epoleţi, a intervenit atunci şi acum l-a ejectat pe omul pe care îl pusese atunci, ca să îl numească pe unul care chiar a fost militar.

Eu am spus de acum un an că supravieţuirea lui în politică (a lui Florin Cîţu, n.red.) e finită. Florin Cîţu a avut o şansă. A avut o şansă alături de noi şi vreo două-trei luni am sperat în acea şansă, să construiască alternativa liberală modernizatoare a României, într-o guvernare de dreapta. A dat guvernarea României PSD-ului, militarilor, serviciilor şi am rămas doar noi, cei de la USR, singura opţiune liberală, modernizatoare, pro-europeană din România, care funcţionează pe baze democratice”, a mai spus președintele interimar al USR.